Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Κοινωνικής  Ανθρωπολογίας έχει ως αντικείμενο τη μελέτη των σύγχρονων κοινωνικών φαινομένων και πολιτισμικών διαδικασιών από την σκοπιά της Ανθρωπολογίας.

Το ΠΜΣ «Κοινωνική και Πολιτισμική Ανθρωπολογία» ιδρύθηκε με την υπουργική  απόφαση που δημοσιεύτηκε στο 262/1.3.2006 ΦΕΚ, Τεύχος Β ́, και λειτούργησε για  πρώτη φορά κατά το ακαδημαϊκό έτος 2006-2007. Το ΠΜΣ «Κοινωνική και Πολιτισμική Ανθρωπολογία» 2014-16 ιδρύθηκε με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο 1956/18.7.2014 ΦΕΚ, Τεύχος Β ́.

Σύμφωνα με την ανωτέρω υπουργική απόφαση έγκρισης του ΠΜΣ ορίζονται τα παρακάτω:

 

Αντικείμενο-Σκοπός  

Το ΠΜΣ του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας έχει ως αντικείμενο τη μελέτη των σύγχρονων κοινωνικών φαινομένων και πολιτισμικών διαδικασιών από τη σκοπιά της Κοινωνικής και Πολιτισμικής Ανθρωπολογίας. Σκοπός του Προγράμματος είναι η προαγωγή της έρευνας στον ευρύτερο χώρο των Κοινωνικών Επιστημών μέσα από την εμβάθυνση στις αναλυτικές έννοιες και τα μεθοδολογικά εργαλεία της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και συνακόλουθα η δημιουργία εξειδικευμένων ανθρωπολόγων, επιστημόνων και ερευνητών/τριών, οι οποίοι/ες να είναι σε θέση να αναλύουν και να ερμηνεύουν καίρια φαινόμενα που απασχολούν σήμερα την ελληνική και άλλες κοινωνίες. Παράλληλος στόχος του ΠΜΣ είναι η εξοικείωση και η τριβή των φοιτητών/τριων με διεπιστημονικές προσεγγίσεις επίμαχων θεμάτων και σύνθετων προβληματικών όπου διασταυρώνονται γόνιμα η οπτική της Ανθρωπολογίας με αυτές που αντλούνται από συγγενή επιστημονικά πεδία από τον χώρο των Κοινωνικών Επιστημών.

 

Μεταπτυχιακός Τίτλος

Το ΠΜΣ απονέμει:

Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ) με τίτλο «Κοινωνική και Πολιτισμική Ανθρωπολογία»
 
Η χρονική διάρκεια για την απονομή του παραπάνω τίτλου ορίζεται σε τέσσερα (4) εξάμηνα για το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης.

 

 

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες

Άμεση πρόσβαση, με ένα κλικ, σε όλες τις χρήσιμες ηλεκτρονικές υπηρεσίες καθημερινής χρήσης.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Τελευταία Νέα

Διαλέξεις - Εκδηλώσεις

testimonial author Τα Όρια της Δημοκρατίας. Η συμμετοχή ως Διανεμητικό Πρόβλημα

Διάλεξη του καθηγητή κ. Stephan Lessenich στις 14 Νοεμβρίου 2022 στις 6μμ. Η διάλεξη είναι ανοιχτή προς όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Ruth Benedict

Πολιτική & Οδηγίες

Εικόνες

Επικοινωνήστε

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλ.: +30 210 920 1047, +30 210 920 1406
Email: santhrop'@'panteion.gr

Τοποθεσία

Λεωφ. Συγγρού 136, 176 71 Καλλιθέα

Προσωπικά δεδομένα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του και απαιτούνται για την επίτευξη των σκοπών που αναφέρονται στην πολιτική απορρήτου. Αποδεχόμενοι αυτό Ή κάνοντας κύλιση σε αυτήν τη σελίδα Ή συνεχίζοντας την περιήγηση, συμφωνείτε με την πολιτική απορρήτου μας.