ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ (ΠΑ)

Επιτροπή Πρακτικής Άσκησης: Επίκ. Καθ. Σ. Μπουκάλα, Επικ. Καθ. Α. Νοταράς, Ε.ΔΙ.Π. Α. Μελισσινού

1. Η Πρακτική Άσκηση των φοιτητών/τριών σε Δημόσιους Φορείς, Ερευνητικά Κέντρα, ΝΠΙΔ, μουσεία και πολιτιστικούς οργανισμούς, φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ανεξάρτητες Διοικητικές Αρχές και Οργανώσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ.ά. είναι θεσμοθετημένη και ενταγμένη στο πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, ως μάθημα επιλογής που ισοδυναμεί με πέντε (5) πιστωτικές μονάδες (ECTS). Η ΠΑ δηλώνεται ηλεκτρονικά στο Εαρινό Εξάμηνο.

2. Στόχος της Πρακτικής Άσκησης είναι οι φοιτητές/ριες να έρθουν σε άμεση επαφή με την εργασιακή πραγματικότητα και να συνδυάσουν τις θεωρητικές γνώσεις που αποκτούν στο Πανεπιστήμιο με την παραγωγική διαδικασία, όπως αυτή αναπτύσσεται μέσα στις ίδιες τις υπηρεσίες και τις οικονομικές μονάδες, να αφομοιώσουν την επιστημονική γνώση μέσα από τη διαδικασία της επαγγελματικής εξάσκησης, να βρεθούν σε περιβάλλον που διευκολύνει τον επαγγελματικό προσανατολισμό και τη μελλοντική τους ένταξη στην αγορά εργασίας, όπως επίσης και να αναπτύξουν επαγγελματική συνείδηση που συνδέεται με τις σπουδές τους.

3. Για την εφαρμογή της δράσης που χρηματοδοτεί το ΕΣΠΑ και υλοποιείται μέσω του ΕΛΚΕ του Πανεπιστημίου, το Πάντειο διασυνδέεται με την προβλεπόμενη κεντρική διαδικτυακή υπηρεσία (ΑΤΛΑΣ), στην οποία είναι καταγεγραμμένοι όλοι οι ιδιωτικοί και δημόσιοι φορείς που παρέχουν θέσεις Πρακτικής Άσκησης. Στο Πάντειο Πανεπιστήμιο λειτουργεί το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης ως ιδρυματικός συντονιστής μεταξύ των Υπευθύνων Πρακτικής Άσκησης των Τμημάτων, του ΕΛΚΕ και των επιχειρήσεων και φορέων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Οι διαθέσιμες στο Ίδρυμα θέσεις εξαρτώνται από το ύψος της ετήσιας χρηματοδότησης και του χρόνου προκήρυξης της δράσης κατ’ έτος. 

4. Στο πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης μπορούν να μετέχουν οι φοιτητές/τριες που έχουν ολοκληρώσει το Β΄ έτος σπουδών και έχουν εξεταστεί επιτυχώς σε τουλάχιστον είκοσι (20) μαθήματα. Η επιλογή των φοιτητών/τριών για Πρακτική Άσκηση  με βάση τον μέσο όρο βαθμολογίας των μαθημάτων στα οποία έχουν εξεταστεί επιτυχώς και τον συνολικό αριθμό μαθημάτων στα οποία έχουν εξετασθεί επιτυχώς.

Επιστημονική Υπεύθυνη της Πρακτικής Άσκησης για τα ακαδημαϊκά έτη 2020-2023 είναι η Επίκουρη Καθηγήτρια Σαλώμη Μπουκάλα.

 

ΤΙΤΛΟΣ    
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (2022 - 2023)   pdf blue small  
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ - ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (2022 - 2023) 
 
pdf blue small

 

     

 

 
  

 


 
 

 

 

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες

Άμεση πρόσβαση, με ένα κλικ, σε όλες τις χρήσιμες ηλεκτρονικές υπηρεσίες καθημερινής χρήσης.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Τελευταία Νέα

Διαλέξεις - Εκδηλώσεις

testimonial author Τα Όρια της Δημοκρατίας. Η συμμετοχή ως Διανεμητικό Πρόβλημα

Διάλεξη του καθηγητή κ. Stephan Lessenich στις 14 Νοεμβρίου 2022 στις 6μμ. Η διάλεξη είναι ανοιχτή προς όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Ruth Benedict

Πολιτική & Οδηγίες

Εικόνες

Επικοινωνήστε

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλ.: +30 210 920 1047, +30 210 920 1406
Email: santhrop'@'panteion.gr

Τοποθεσία

Λεωφ. Συγγρού 136, 176 71 Καλλιθέα

Προσωπικά δεδομένα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του και απαιτούνται για την επίτευξη των σκοπών που αναφέρονται στην πολιτική απορρήτου. Αποδεχόμενοι αυτό Ή κάνοντας κύλιση σε αυτήν τη σελίδα Ή συνεχίζοντας την περιήγηση, συμφωνείτε με την πολιτική απορρήτου μας.