header

Αθήνα 18/5/2022

 

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
«ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ
για τον Ακαδημαϊκό Κύκλο 2022-24

 

Καλούνται οι ενδιαφερόμενες/οι να υποβάλουν υποψηφιότητα για εγγραφή στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου με τίτλο: «Κοινωνική και Πολιτισμική Ανθρωπολογία» για τα ακαδημαϊκά έτη 2022-24. 

Οι αιτήσεις υποβάλλονται αυτοπροσώπως ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο ή ταχυδρομικώς συστημένα στη διεύθυνση: 
Πάντειο Πανεπιστήμιο 
Γραμματεία Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας 
Κτίριο Κεντρικής Διοίκησης, 2ος όροφος 
Συγγρού 136 
Αθήνα, Τ.Κ. 17671 

https://anthropology.panteion.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=274&Itemid=755&lang=el


Στη Γραμματεία του Τμήματος οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές  κάθε Τρίτη  και Πέμπτη (10.00π.μ.-13.00π.μ) κατά το χρονικό διάστημα από τη Τρίτη 24 Μάϊου έως και τη Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022. (Σημειώστε ότι το Παν/μιο θα είναι κλειστό την περίοδο του Αυγούστου και η επικοινωνία με τη Γραμματεία του Τμήματος και άλλες διοικητικές υπηρεσίες δεν θα είναι εφικτή για έκδοση αριθμού πρωτοκόλλου ή άλλα ζητήματα σχετικά με τις αιτήσεις).

Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτές/οί κάτοχοι τίτλου του πρώτου κύκλου σπουδών Τμημάτων Ανθρωπιστικών, Κοινωνικών και Θετικών Επιστημών Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής καθώς και πτυχιούχοι Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων όλων των ειδικοτήτων. Για τους πτυχιούχους Πανεπιστημίων της αλλοδαπής, ο τίτλος σπουδών πρώτου κύκλου πρέπει να έχει αναγνωριστεί από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ) ως ισότιμος και αντίστοιχος.
Ο αριθμός των εισακτέων στο ΠΜΣ ορίζεται κατ’ ανώτατο όριο σε είκοσι (20). Επιπλέον του αριθμού εισακτέων, γίνεται δεκτή/ός μια/ένας (1) υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, που πέτυχε στον σχετικό διαγωνισμό μεταπτυχιακών σπουδών εσωτερικού του γνωστικού αντικειμένου του ΠΜΣ, και μια/ένας (1) αλλοδαπή/ός υπότροφος του ελληνικού κράτους.
Η χρονική διάρκεια για την απονομή του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης ορίζεται σε τέσσερα εξάμηνα.

Οι υποψήφιοι/ες που ενδιαφέρονται να εισαχθούν στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών καλούνται να υποβάλουν τα εξής:

Α) ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ 
1. Συμπληρωμένη αίτηση υποψηφιότητας. Η φόρμα της αίτησης είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Τμήματος και μπορείτε να τη βρείτε εδώ
2. Αναλυτικό αντίγραφο πτυχίου ή αναλυτική βεβαίωση περάτωσης σπουδών με γενικό βαθμό επίδοσης τουλάχιστον «λίαν καλώς» (6,5) και άνω. 
Αναγνώριση της ισοτιμίας από το ΔΟΑΤΑΠ, αν πρόκειται για πτυχίο ξένου Πανεπιστημίου. 
3. Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα και τυχόν επιστημονικές δημοσιεύσεις, πτυχιακή εργασία -όπου αυτή είναι προαπαιτούμενο για την απόκτηση του πτυχίου- και εργασίες που εκπονούνται στο πλαίσιο του προγράμματος προπτυχιακών σπουδών. 
4. Δύο πρόσφατες συστατικές επιστολές εκ των οποίων η μία τουλάχιστον πρέπει να προέρχεται από μέλος ΔΕΠ που υπηρετεί σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ, ή ερευνητές/τριες κρατικού Ερευνητικού Ινστιτούτου ή Κέντρου.
5. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή φωτοτυπία διαβατηρίου. 
6. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 «ότι δεν είμαι εγγεγραμμένος/η σε άλλο ΠΜΣ άλλου Τμήματος Παν/μίου της ημεδαπής ή και αλλοδαπής». Η δήλωση του Ν. 1599/86 είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Τμήματος και μπορείτε να τη βρείτε εδώ 
7. Πιστοποιητικά επάρκειας γλώσσας.
Α) Πιστοποιητικό επάρκειας στην αγγλική ή τη γαλλική γλώσσα. 
Η επάρκεια στην ξένη γλώσσα πιστοποιείται με την υποβολή επικυρωμένου τίτλου σπουδών επιπέδου τουλάχιστον Γ1/C1 σύμφωνα με τα κριτήρια τίτλων γλωσσομάθειας του ΑΣΕΠ ή με ειδικές εξετάσεις στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών του Παντείου Πανεπιστημίου. Μπορεί επίσης να πιστοποιηθεί από τίτλο σπουδών πανεπιστημίου της αλλοδαπής, ο οποίος αποκτήθηκε μετά από διάρκεια φοίτησης τουλάχιστον ενός έτους. 
Β) Για τους/τις αλλοδαπούς/ές φοιτητές/τριες η επάρκεια της ελληνικής γλώσσας αποδεικνύεται με την υποβολή πτυχίου ή ανάλογου τίτλου σπουδών προερχόμενου από ίδρυμα σπουδών, ίδρυμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας ή παρακολούθησης επιτυχώς μαθημάτων δευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης διάρκειας ενός (1) τουλάχιστον έτους.

Για τις περιπτώσεις 2, 5 και 7 αρκούν ευκρινή φωτοαντίγραφα των εγγράφων κατά την υποβολή της αίτησης. Όσοι/όσες επιτύχουν, θα κληθούν να προσκομίσουν επικυρωμένα αντίγραφα κατά την εγγραφή τους.

Β)«ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ» ελάχιστο όριο 1200 λέξεις, ανώτατο όριο 1.500 λέξεις (εκτός βιβλιογραφίας): πρόκειται για κείμενο στο οποίο ο/η υποψήφιος/α περιγράφει τους λόγους για τους οποίους ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στο συγκεκριμένο ΠΜΣ, αναφέρει τυχόν σπουδές/επαγγελματική εμπειρία που συνδέονται με τα γνωστικά πεδία του Προγράμματος Σπουδών, εστιάζει σε ερευνητικά ζητήματα που ενδεχομένως θα μελετήσει κατά την εκπόνηση της διπλωματικής εργασίας και συμπεριλαμβάνει οτιδήποτε άλλο ο/η υποψήφιος/α κρίνει σημαντικό για τις μεταπτυχιακές του/της σπουδές.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Η διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής των υποψηφίων στηρίζεται στον Ατομικό Φάκελο, την Επιστημονική Αιτιολόγηση Υποψηφιότητας και την συνέντευξη/προφορική δοκιμασία.

Οι αιτήσεις αξιολογούνται ως προς τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των υποψηφίων από την Επιτροπή Επιλογής και Εξέτασης, η οποία ορίζεται με απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος. Με βάση αυτή την αξιολόγηση, η Επιτροπή αναρτά πίνακα όσων καλούνται να προσέλθουν στη συνέντευξη/προφορική δοκιμασία.

Ο χρόνος και ο τρόπος των συνεντεύξεων ορίζεται από την Επιτροπή Επιλογής και Εξέτασης και αναρτάται στην ιστοσελίδα του Τμήματος.

Οι υποψήφιοι/ες που δεν διαθέτουν επικυρωμένο τίτλο σπουδών της αγγλικής ή της  γαλλικής γλώσσας επιπέδου τουλάχιστον Γ1/C1 καλούνται να συμμετάσχουν σε εξετάσεις που διενεργεί το Τμήμα Ξένων Γλωσσών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Στην περίπτωση που ο/η υποψήφιος/α πληροί τα τυπικά και ουσιαστικά κριτήρια και έχει με επιτυχία εξετασθεί στην ξένη γλώσσα (πάντα εκείνοι/ες που δεν διαθέτουν επικυρωμένο τίτλο σπουδών ξένης γλώσσας επιπέδου τουλάχιστον Γ1/C1) καλείται να λάβει μέρος σε συνέντευξη/προφορική δοκιμασία που διεξάγεται από την Επιτροπή Επιλογής και Εξέτασης, η οποία ορίζεται με απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος.

Στη συνέντευξη/προφορική δοκιμασία, οι υποψήφιοι/υποψήφιες καλούνται να αναπτύξουν τα επιστημονικά τους ενδιαφέροντα και τις γνώσεις τους σε συνάρτηση με την προτεινόμενη βιβλιογραφία και την αιτιολόγηση υποψηφιότητας που έχουν καταθέσει.

 

Η προτεινόμενη βιβλιογραφία: 

  • Γκέφου-Μαδιανού, Δ., Ανθρωπολογική Θεωρία και Εθνογραφία. Σύγχρονες Τάσεις. Αθήνα, Εκδόσεις Πατάκης, 2011 [1998].
  • Eriksen, T. H., Μικροί τόποι, μεγάλα ζητήματα. Μια εισαγωγή στην κοινωνική και πολιτισμική ανθρωπολογία. Αθήνα, Εκδόσεις Κριτικής, 2007.
    • Shalins, M., Η δυτική ψευδαίσθηση της ανθρώπινης φύσης. Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου, 2010.

Υπογραμμίζεται ότι:
  * Αιτήσεις που θα σταλούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν θα γίνουν δεκτές.

* Αιτήσεις που δεν είναι πλήρεις ως προς όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά δεν αξιολογούνται.

*Εκπρόθεσμες αιτήσεις δεν θα γίνουν δεκτές. Για τις αιτήσεις που θα αποσταλούν ταχυδρομικώς θα ληφθεί υπόψη η ημερομηνία της σφραγίδας του ταχυδρομείου. Σε περίπτωση που δεν αποδεικνύεται το εμπρόθεσμο υποβολής της αίτησης και ο υποψήφιος δεν προσκομίσει την απόδειξη ταχυδρομικής αποστολής της, η αίτηση απορρίπτεται.
* Καμία αλλαγή στα στοιχεία της αίτησης δεν είναι εφικτή μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων. 
* Το πρόγραμμα των εξετάσεων ξένης γλώσσας για υποψήφιους/ες με επίπεδο κάτω από Γ1/C1 , o χρόνος και ο τρόπος της συνέντευξης, ο τελικός κατάλογος των υποψηφίων που θα προσκληθούν σε συνέντευξη, καθώς και ο τελικός κατάλογος των επιτυχόντων/επιτυχουσών, θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του Τμήματος (https://www.anthropology.panteion.gr
*Η ενημέρωση σχετικά με τη διαδικασία αποτελεί αποκλειστική ευθύνη των υποψηφίων.

 * Οι φάκελοι υποψηφιότητας δεν επιστρέφονται.

undergrad

postgrad

didactor

Erasmus

 

Στόχοι του Τμήματος

 

Στόχος του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας είναι να εφοδιάσει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες με τις εξειδικευμένες γνώσεις και την επιστημονική μεθοδολογία που απαιτούνται για την έρευνα και τη μελέτη της κοινωνίας και του πολιτισμού. Πιο συγκεκριμένα, ιδιαίτερη έμφαση αποδίδεται στην ανάλυση των κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών θεσμών, στη διερεύνηση των συμβολικών και γλωσσικών αναπαραστάσεων, στην ανάλυση της κοινωνικής κατασκευής του φύλου, στην εξέταση της δομής των συγγενικών συστημάτων, στην ερμηνεία των διαδικασιών κατασκευής πολιτισμικών ταυτοτήτων και συγκρότησης εθνοτικών και θρησκευτικών ομάδων, στην ανάλυση των εκπαιδευτικών μηχανισμών, των μεταναστευτικών κινήσεων και των δομών υγείας.

 

Προπτυχιακό Πρόγραμμα

 

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες

Άμεση πρόσβαση, με ένα κλικ, σε όλες τις χρήσιμες ηλεκτρονικές υπηρεσίες καθημερινής χρήσης.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Τελευταία Νέα

  • 01
    Μάι '24

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2024-25

    header

    Αθήνα 1/5/2024

                                                                                                                            ΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ                                                                                                                        
    ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2024 – 2025

    Η Συνέλευση του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας αφού έλαβε υπόψη:

    • Τις διατάξεις του άρθρου άρθρου 15 του Ν. 3404/2005
      • Τις διατάξεις του άρθρου άρθρου 6 παρ.10 του Ν. 4218/2013
      • Την ΥΑ Φ1/192329/Β3/16-12-2013 (Β΄ 3185)
      • Το Φ2/63260/Β3/29.6.2007 Υ.Α. “Αντικατάσταση διατάξεων της υπ' αριθμ.Φ2/121871/Β3/3.11.2005 Υ.Α. “Κατάταξη πτυχιούχων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση” όπως αυτή τροποποιήθηκε με την υπ' αριθμ. Φ2/125186/Β3/22.11.2006 Υ. Α. (Β' 1069) (Απαλλαγή από μαθήματα)
      • Τις διατάξεις του άρθρου άρθρου 74 παρ. 3 και 4 του Ν. 4485/2017,

    αποφάσισε σε ότι αφορά στις κατατακτήριες εξετάσεις για την εισαγωγή στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας για το ακαδ. έτος 2024-2025, τα κατωτέρω:

    Η κατάταξη των Πτυχιούχων θα γίνει μετά από εξετάσεις στα ακόλουθα μαθήματα:
    1. Εισαγωγή στην Κοινωνική Ανθρωπολογία
    2. Ιστορία της Ανθρωπολογικής Σκέψης
    3. Ανθρωπολογικές Έρευνες στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο

     Εξεταστέα Ύλη

    Η εξεταστέα Ύλη των μαθημάτων έχει ως εξής:

    Α) Εισαγωγή στην Κοινωνική Ανθρωπολογία
    - «Μικροί Τόποι, Μεγάλα Ζητήματα», Thomas H. Eriksen, Εκδόσεις Κριτική.

    Β) Ιστορία της Ανθρωπολογικής Σκέψης
    - « Ιστορία της Ανθρωπολογικής Σκέψης», Paul Erickson, Liam Murphy, Εκδόσεις Κριτική.
    - « Η επανάκαμψη της πρωτόγονης κοινωνίας. Μεταμορφώσεις ενός μύθου», Adam Kuper, Εκδόσεις Αλεξάνδρεια.

    Γ) Ανθρωπολογικές Έρευνες στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο
    - «Η Κοινωνική Γένεση των αισθημάτων: Πρωτότοκοι και υστερότοκοι στην Κάρπαθο», Μπερνάρ Βερνιέ, Εκδόσεις Αλεξάνδρεια.
    - «Ταυτότητες και Φύλο στη σύγχρονη Ελλάδα», επιμ. Ε. Παπαταξιάρχης– Θ. Παραδέλλης, Εκδόσεις Αλεξάνδρεια.

    Ποσοστά – Κατηγορίες Κατατασσομένων

    Στο Α΄ εξάμηνο σπουδών κατατάσσονται οι πτυχιούχοι Πανεπιστημίου, ΤΕΙ ή ισότιμων προς αυτά ΑΣΠΑΙΤΕ, της Ελλάδος ή του Εξωτερικού (σύμφωνα με το άρθρο 304 του Ν. 4957/2022 «Εθνικό Μητρώο Αναγνωρισμένων Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης της αλλοδαπής και Εθνικό Μητρώο Τύπων Τίτλων Σπουδών Αναγνωρισμένων Ιδρυμάτων της Αλλοδαπής» 1. Εθνικό Μητρώο Αναγνωρισμένων Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης της αλλοδαπής: https://www.doatap.gr/anagnorish/ethniko-mitroo-anagnorismenon-idrymaton-anotatis-ekpaidefsis-tis-allodapis/ 2. Εθνικό Μητρώο Τύπων Τίτλων Σπουδών Αναγνωρισμένων Ιδρυμάτων της Αλλοδαπής: https://www.doatap.gr/anagnorish/ethniko-mitroo-typon-titlon-spoudon-anagnorismenon-idrymaton/ ) καθώς και οι κάτοχοι πτυχίων Ανωτέρων σχολών Υπερδιετούς και Διετούς Κύκλου Σπουδών αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και άλλων Υπουργείων σε ποσοστό 12% επί του αριθμού των  εισακτέων του ακαδημαϊκού έτους 2024-2025 όπως θα καθοριστεί από το ΥΠΑΙΘΑ.

    Δικαιολογητικά – Χρόνος Διενέργειας Εξετάσεων

    Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (όπως αυτά αναφέρονται παρακάτω), θα υποβάλλονται στη Γραμματεία του Τμήματος από 01 έως 15 Νοεμβρίου 2024 μόνο ταχυδρομικά (σφραγίδα ταχυδρομείου έως και 15/11/2024) στην παρακάτω διεύθυνση:
    ΠΑΝΤΕΙΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
    ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ
    ΛΕΩΦ.ΣΥΓΓΡΟΥ 136 Τ.Κ. 176 71

    Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι τα εξής:
    - Αίτηση του ενδιαφερόμενου εδώ
    - Αντίγραφο πτυχίου ή βεβαίωση περάτωσης σπουδών.
    - Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή φωτοτυπία διαβατηρίου.
    Προκειμένου για πτυχιούχους εξωτερικού, συνυποβάλλεται και βεβαίωση ισοτιμίας του τίτλου σπουδών τους από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. εφόσον απαιτείται σύμφωνα το άρθρο 304 του Ν. 4957/2022 «Εθνικό Μητρώο Αναγνωρισμένων Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης της αλλοδαπής και Εθνικό Μητρώο Τύπων Τίτλων Σπουδών Αναγνωρισμένων Ιδρυμάτων της Αλλοδαπής».

    Οι εξετάσεις θα διενεργηθούν το πρώτο εικοσαήμερο του Δεκεμβρίου 2024.

    Διαδικασία Εξετάσεων για Κατάταξη Πτυχιούχων σε Α.Ε.Ι.

    1. Οι υποψήφιοι προς κατάταξη πτυχιούχοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με αναπηρία και ειδικές μαθησιακές ανάγκες εξετάζονται προφορικά ή γραπτά ανάλογα με τις δυνατότητές τους. Οι υποψήφιοι δηλώνουν την ανάγκη εξατομικευμένης εξέτασης επισυνάπτοντας το σχετικό δικαιολογητικό από δημόσιο φορέα, στην αίτηση κατατακτηρίων εξετάσεων.
    1. Κάθε υποψήφιος προσκομίζει δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή άλλο επίσημο δημόσιο έγγραφο πιστοποίησης της ταυτότητάς του. Οι υποψήφιοι υποχρεούνται να βρίσκονται στο χώρο των εξετάσεων μία (1) ώρα νωρίτερα.
    2. Χρωματιστά μελάνια, εκτός του μπλε και του μαύρου, και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο αναγνώρισης στο γραπτό δοκίμιο αποκλείουν το γραπτό από τη βαθμολόγηση.
    3. Κάθε υποψήφιος που εγκαταλείπει την αίθουσα παραδίδει το γραπτό του και δεν έχει δικαίωμα να επανέλθει για τη συνέχιση της εξέτασης. Κατ' εξαίρεση, μόνο για λόγους υγείας επιτρέπεται ολιγόλεπτη εγκατάλειψη της αίθουσας και μόνο με τη συνοδεία επιτηρητή.
    4. Δεν επιτρέπεται να εισέλθει ο υποψήφιος στην αίθουσα των εξετάσεων έχοντας μαζί του βιβλία, τετράδια, σημειώματα ή άλλα αντικείμενα εκτός από αυτά που επιτρέπονται σύμφωνα με τις οδηγίες της Επιτροπής Κατατάξεων. Σε αυτόν που αρνείται να παραδώσει τα απαγορευμένα αντικείμενα, ο επιτηρητής που ελέγχει την προσέλευση των υποψηφίων απαγορεύει την είσοδο.
    5. Ο εξεταζόμενος που έχει μαζί του σημειώσεις σχετικές με το εξεταζόμενο μάθημα ή αντικείμενο άλλο από αυτά που επιτρέπονται ή αντιγράφει ή αποπειράται να αντιγράψει ή χρησιμοποιεί κάθε είδους μέσο υποκλοπής ή συνεργεί στην τέλεση τέτοιων πράξεων αποκλείεται εντελώς από τις εξετάσεις του συγκεκριμένου μαθήματος.
    6. Σε περίπτωση που ο υποψήφιος αναγράφει στο δοκίμιο απρεπείς εκφράσεις, το δοκίμιό του αποκλείεται από τη διαδικασία βαθμολόγησης.
    7. Σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπεται οι υποψήφιοι να έχουν ενεργοποιημένα τα κινητά τους τηλέφωνα κατά την διάρκεια της εξέτασης. Απαγορεύεται να φέρουν άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.
    8. Ο υποψήφιος που δολιεύει με οποιοδήποτε τρόπο ή εμποδίζει με ανυπακοή ή αταξία την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων αποκλείεται από την περαιτέρω εξέταση στο συγκεκριμένο μάθημα.
    9. Στο γραπτό δοκίμιο, οι ενδείξεις με τα ατομικά στοιχεία του υποψηφίου ελέγχονται από τους επιτηρητές και καλύπτονται από τον ίδιο τον υποψήφιο με την ευθύνη των επιτηρητών κατά τρόπο απόλυτο και αδιαφανή, την ώρα που παραδίδεται κάθε γραπτό δοκίμιο.
    10. Οι επιτηρητές μεταφέρουν τα γραπτά δοκίμια των υποψηφίων και τα παραδίδουν στην Επιτροπή Κατατάξεων που είναι υπεύθυνη για την ασφάλειά τους. Δεν επιτρέπεται να παραδοθούν τα δοκίμια στους δύο βαθμολογητές ταυτόχρονα ή στον δεύτερο βαθμολογητή πριν να έχει καλυφθεί ο βαθμός του πρώτου βαθμολογητή. Η κάλυψη του βαθμού γίνεται από υπάλληλο που θα οριστεί από την Επιτροπή Κατατάξεων.
    11. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος, καθώς και τυχόν υλικό που πρέπει να έχει ο υποψήφιος για την εξέταση, καθορίζονται με απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος του Πανεπιστημίου και ανακοινώνονται τουλάχιστον πέντε (5) ημέρες πριν τη διεξαγωγή της εξέτασης.
    12. Συνοπτική παρατήρηση για τον αποκλεισμό και η ένδειξη μηδέν (0) αντί βαθμού, αναγράφεται στα γραπτά δοκίμια όσων αποκλείστηκαν σε ένα ή περισσότερα μαθήματα.
    13. Επανεξέταση ή αναθεώρηση των γραπτών δοκιμίων των υποψηφίων δεν επιτρέπεται. Οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα πρόσβασης στα γραπτά δοκίμιά τους το οποίο περιλαμβάνει και τη χορήγηση σε αυτούς των αιτηθέντων αντιγράφων τους. Τα γραπτά δοκίμια των υποψηφίων φυλάσσονται στο αρχείο του Τμήματος για ένα (1) έτος μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και κατόπιν, με ευθύνη της Επιτροπής Κατατάξεων, συντάσσεται σχετικό πρακτικό και καταστρέφονται.
    14. Η Επιτροπή Κατατάξεων ανακοινώνει τα αποτελέσματα των εξετάσεων και τα αναρτά στην ιστοσελίδα του Τμήματος.
    15. Η Γραμματεία του Τμήματος του Πανεπιστημίου ανακοινώνει τις ημερομηνίες εγγραφής των επιτυχόντων.

    ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΕ ΕΞΑΜΗΝΟ

    Οι επιτυχόντες στις κατατακτήριες εξετάσεις κατατάσσονται αναδρομικά στο πρώτο εξάμηνο του ακαδ. έτους 2024-25. Σε κάθε περίπτωση οι κατατασσόμενοι απαλλάσσονται από την εξέταση των μαθημάτων στα οποία εξετάστηκαν για την κατάταξή τους, εφόσον τα μαθήματα αυτά αντιστοιχούν σε μαθήματα του προγράμματος σπουδών του Τμήματος υποδοχής.

    Η διαδικασία προσέλευσης και εξέτασης, καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ορίζονται με την επιφύλαξη ενδεχόμενων αλλαγών του σχετικού νομοθετικού πλαισίου που θα ισχύει κατά την ημερομηνία των εξετάσεων.

                                                                                           Από τη Γραμματεία του Τμήματος

     

  • 26
    Απρ '24

    Σημαντική ανακοίνωση για τους ιδρυματικούς λογαριασμούς φοιτητών/τριών και των τριών κύκλων σπουδών του Παντείου

    header

    Αθήνα 26/4/2024

    Σας ενημερώνουμε ότι όλοι και όλες οι φοιτητές και οι φοιτήτριες και των τριών κύκλων σπουδών του Παντείου, εντάχθηκαν στις υπηρεσίες του  GSuite for Education,  με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της μορφής <...>@edu.panteion.gr.
     
    Η υπηρεσία είναι αυτόματα διαθέσιμη με τη χρήση του λογαριασμού Uregister.
     
    Πρόσβαση στην υπηρεσία  από : mail.edu.panteion.gr.
     
    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πλέον όλες οι ανακοινώσεις του openeclass θα αποστέλλονται αυτόματα στους ιδρυματικούς λογαριασμούς των χρηστών της μορφής <...>@edu.panteion.gr.
     
    Οι φοιτητές-ριες έχουν υποχρέωση να παρακολουθούν το  ιδρυματικό τους ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της μορφής <...>@edu.panteion.gr.
     
    Γενικές οδηγίες mail edu.panteion.gr - φοιτητές/τριες : εδώ
     
    ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Όσοι και όσες μεταπτυχιακοί-ες φοιτητές-ριες και διδακτορικοί φοιτητές-ριες διαθέτουν ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της μορφής <…>@panteion.gr:
    • παρακαλούνται όπως φροντίσουν να ενημερώσουν τις επικοινωνίες τους με το νέο τους ιδρυματικό email της μορφής <...>@edu.panteion.gr καθώς αποτελεί το επίσημο ιδρυματικό mail (αντί του μέχρι τώρα χρησιμοποιουμένου τύπου <…>@panteion.gr).
    • παρακαλούνται όπως φροντίσουν να αποθηκεύσουν τα δεδομένα τους (αλληλογραφία, επαφές, αρχεία) ή να τα μεταφέρουν στο νέο. Λόγω της διαφορετικής δομής των ηλεκτρονικών διευθύνσεων δεν είναι δυνατή η μεταφορά τους από το παλαιό σύστημα στο νέο. Οι νέοι λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δημιουργούνται εξ αρχής. Το παλαιό Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο θα λειτουργεί παράλληλα με το νέο, μέχρι την πρώτη Αυγούστου 2024 (1/8/2024). Μετά την ημερομηνία αυτή, δεν θα είναι δυνατή η πρόσβαση στις υπηρεσίες που προσφέρονται μέσω του email <…>@panteion.gr.

     

  • 19
    Απρ '24

    Σεμινάρια της Τετάρτης - Σεμινάριο Μάνθου Σαντοριναίου με τίτλο "Η Τεχνητή Νοημοσύνη και η αντίληψη των ανθρώπων για αυτήν"

    header

    Αθήνα 19/4/2024

    Σεμινάρια της Τετάρτης

    Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών

    Σχολή Κοινωνικών Επιστημών

    Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας

    Θεματική Σεμιναρίων Εαρινού Εξαμήνου 2023-2024: Αλγοριθμικοί Πολιτισμοί και Τεχνητή Νοημοσύνη

    Τετάρτη 24/4/2024

    Σας προσκαλούμε στο σεμινάριο του Μάνθου Σαντοριναίου, Διευθυντή του πειραματικού εργαστηρίου FournosLab του Κέντρου για τον Ψηφιακό Πολιτισμό ΦΟΥΡΝΟΣ και Ομότιμου Καθηγητή ΑΣΚΤ – Εργαστήριο Πολυμέσων – Υπερμέσων.

    Τίτλος σεμιναρίου: «Η Τεχνητή Νοημοσύνη και η αντίληψη των ανθρώπων για αυτήν».

    Το σεμινάριο θα διεξαχθεί διά ζώσης την Τετάρτη 24/4/2024 στις 15:00 - 17:00 στην αίθουσα Α1 (νέο κτήριο) με παράλληλη δυνατότητα παρακολούθησης μέσω Teams.

    Σύνδεσμος παρακολούθησης μέσω Teams

    Με εκτίμηση,

    Οι υπεύθυνοι του προγράμματος:

    Επίκουρος Καθηγητής Πέτρος Πετρίδης

    Επίκουρος Καθηγητής Ανδρέας Νοταράς

Διαλέξεις - Εκδηλώσεις

testimonial author Τελετή επίδοσης τιμητικού τόμου

Τελετή επίδοσης τιμητικού τόμου στην Ομότιμη Καθηγήτρια Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Δήμητρα Γκέφου-Μαδιανού

 

Επαγγελματικές Προοπτικές

 

Το Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας εφοδιάζει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες με γνώσεις και επιστημονικές/ερευνητικές δεξιότητες που απαιτούνται για τη συστηματική και συγκριτική εθνογραφική ανάλυση, την τεκμηριωμένη επιστημολογικά και κοινωνικά ευαίσθητη προσέγγιση και κατανόηση των κοινωνικών, πολιτισμικών και πολιτικών φαινομένων, την καινοτόμα σκέψη και οπτική, την εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες και τον ψηφιακό πολιτισμό.

 

Μάθετε Περισσότερα

 

Ruth Benedict

Πολιτική & Οδηγίες

Εικόνες

Επικοινωνήστε

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλ.: +30 210 920 1047, +30 210 920 1406
Email: santhrop'@'panteion.gr

Τοποθεσία

Λεωφ. Συγγρού 136, 176 71 Καλλιθέα

Προσωπικά δεδομένα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του και απαιτούνται για την επίτευξη των σκοπών που αναφέρονται στην πολιτική απορρήτου. Αποδεχόμενοι αυτό Ή κάνοντας κύλιση σε αυτήν τη σελίδα Ή συνεχίζοντας την περιήγηση, συμφωνείτε με την πολιτική απορρήτου μας.